Annons

Par rånat i villaidyll

Tidigt på fredagsmorgonen trängde tre män in i en villa i Beddingestrand. De rånade paret som bor i villan och försvann sedan från platsen.
Trelleborg • Publicerad 23 augusti 2013
Foto: Hanna F.Ellborg
Foto: Hanna F.Ellborg

De tre gärningsmännen var maskerade och hotade mannen och kvinnan i huset med pistolliknande föremål.

– De tvingade till sig en större summa pengar, åtskilliga smycken och en mobiltelefon innan de lämnade platsen, säger Andreas Harman, inre befäl hos polisen i Ystad.

Annons

Efter rånet kunde offren, som är i 50-årsåldern, själva ringa polisen och anmäla rånet som inträffade strax före 06.00.

– De är naturligtvis chockade av händelsen, säger Maya Forstenius, informatör på Skånepolisen.

Polis skickades till platsen för att prata med de drabbade och med eventuella vittnen. Ett tiotal patruller spanade efter gärningsmännen.

Vid lunchtid knackade polisen dörr i området och säkrade även teknisk bevisning. Polisen har för närvarande inga spår och inga misstänkta.

– Dessa brott är förhållandevis ovanliga men sker ofta när rånarna av någon anledning vet om att det finns kontanter i hemmet. Jag har jobbat i detta område i tio år och har bara hört om ett fall tidigare, ett par i Smygehamn som blev rånade för några år sedan. Vad jag förstått av fallet i Beddingestrand är ingen skadad men de mycket chockade, säger Ewa-Gun Westford, informationsansvarig i Södra Skåne.

Mikael Hallqvist
Mikael Hallqvist Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons