Annons

Par lurade till sig en halv miljon i bidragspengar

Genom att påstå sig vara personliga assistenter åt sitt barn samtidigt som de jobbade på annat håll lyckades två föräldrar få ut nästan en halv miljon kronor i bidrag från försäkringskassan.
Trelleborg • Publicerad 21 februari 2014

Det är försäkringskassan som vid en kontroll upptäckt det misstänkta fusket och gjort en anmälan till polisen som nu utreder händelsen.

– Det ska ha pågått sedan 2010 eller 2011. Totalt handlar det om strax under en halv miljon kronor som man har fått ut i form av ersättning eller bidrag, säger förundersökningsledare Ann-Christine Sjöbeck.

Annons

I familjen finns ett barn som har behov av en personlig assistent. Bedrägeriet, menar försäkringskassan, ska ha bestått i att föräldrarna vid flera tillfällen genom åren påstått att de jobbat som assistenter åt barnet och då tagit emot bidrag för detta. Samtidigt har de arbetat och fått lön på annat håll.

– Båda föräldrarna är misstänkta för bedrägeri mot försäkringskassan, säger Ann-Christine Sjöbeck.

Föräldrarna, som är bosatta i Malmö respektive Vellinge, är båda två sedan tidigare misstänkta för inblandning i andra typer av bedrägerier. Trelleborgspolisen har därför lämnat över ärendet till sina kollegor i Malmö där alla anmälningarna ska utredas.

Lisa Kron
Fanny Nyberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons