Annons

Panoramavagn kan få alkoholtillstånd

Trelleborgsföretaget NetRail söker alkoholtillstånd för sin rullande panoramavagn som bland annat är tänkt att ingå i ett veckoslutståg mellan Stockholm och Göteborg.
Trelleborg • Publicerad 29 februari 2008
Trelleborgsföretaget NetRail söker alkoholtillstånd för sin panoramavagn. Bild: NetRail
Trelleborgsföretaget NetRail söker alkoholtillstånd för sin panoramavagn. Bild: NetRailFoto: 

Tåget, som förutom panoramavagnen med bar, består av nyrenoverade äldre sittvagnar, får sin premiärtur vid TUR-mässan i Göteborg i mars.

Då är det tänkt att tåget ska köras mellan Stockholm och Göteborg och priset blir måttliga 100 kronor tur och retur. Då ingår även biljetten till mässan.

Annons

NetRail har tillsammans med Toni Schönfelder, en av initiativtagarna till TUR-mässan, även ansökt om att få köra tåget i veckoslutstrafik mellan Stockholm och Göteborg.

Tanken är att tåget ska bli ett lågprisalternativ med ett biljettpris på 90 kronor enkel resa.

Tåget till TUR-mässan räknas som chartertåg och då behövs inget tillstånd. Förutom att eventuellt ingå i weekendtåget mellan Stockholm och Göteborg kan panoramavagnen användas i chartertåg, vid konferenser och andra evenemang.

Panoramavagnen är en av fem som byggdes för det europeiska expresståget TEE. De fem vagnarna köptes av Tågkompaniet 2000 och användes bland annat i trafiken på Malmbanan till Narvik.

Fyra av vagnarna har sålts tillbaka till Tyskland med den sista stannade alltså hos NetRail i Trelleborg.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@trelleborgsallehanda.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons