Palmtåget plingade igång

Tingelingeling, nu tåget går, uti vida världen. På måndagens premiärtur med kommunalrådet Ulf Bingsgård (M) som lokförare.
Trelleborg • Publicerad 24 juni 2013
Ingen helt vanlig förarmiljö. Kommunalrådet Ulf Bingsgård (M) får instruktioner före start av Arne Kristensson. Foto: Anna Wahlgren
Ingen helt vanlig förarmiljö. Kommunalrådet Ulf Bingsgård (M) får instruktioner före start av Arne Kristensson. Foto: Anna WahlgrenFoto: Anna Wahlgren
Foto: Anna Wahlgren

-Tåget ska gå en runda i staden, från Rådhustorget till Stortorget, Trelleborgen, S:t Nicolai kyrka och tillbaka via gågatan, berättar Veronica Larsson på turistbyrån i Trelleborg.

Med ett pling i klockan och ett litet ryck startade Palmtågets första tur med Ulf Bingsgård som förare. Bakom sig hade han för säkerhets skull en av sommarens ordinarie lokförare, Arne Kristensson, som ska sköta trafiken tillsammans med Olle Persson.

-Jag är van, jag har flera veterantraktorer, berättar Arne Kristensson innan han visar kommunalrådet hur reglagen ska skötas.

-Hållplatserna är utmärkta med en palm, säger Veronica Larsson, och det går bra att hoppa på var som helst. Under färden berättar en inspelning om sevärdheterna.

Initiativtagare och ägare av tåget är Bo-Göran Andersson.

Louise Löfgren
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.