Annons

Palmsäsongen slut för i år

På måndagen var det dags för Trelleborgs palmer att fraktas till sin vinterförvaring i kommunens växthus. Parkförvaltningens personal slet hårt med de ståtliga träden på Strandvägen i snålblåst och duggregn.
Trelleborg • Publicerad 29 oktober 2007
Trelleborgspalm på väg mot en varmare tillvaro. Bild: Tomas Nyberg
Trelleborgspalm på väg mot en varmare tillvaro. Bild: Tomas NybergFoto: 

- De flesta har klarat sig bra i sommar, säger Stefan Malmgren medan Jan Olsson och Lars Lindkvist förbereder för lyftet av en av palmerna.

- Det är faktiskt mest i hanteringen och flytten som palmerna kan bli lite omskakade, berättar Stefan Malmgren.

Annons

Det är inte första gången Jan Olsson är med och plockar in träden som gett Trelleborg beskrivningen "palmernas stad".

- Jag har nog gjort det här nu i 17 år, säger han glatt.

Och det går snabbt när de jobbar. Jan Olsson och Lars Lindkvist fäster kraftiga spännband i den stora korgen som palmen växer i, Stefan Malmgren lyfter upp palmen med lastaren och kör slutligen bort med den och ställer den på flaket på en väntande lastbil.

Det blir många turer fram och tillbaka till växthuset. Bara på Strandvägen finns 25 stycken palmer som vill in i värmen. Men det blir inte tomt längs gatan länge.

- Någon vecka innan december sätter vi ut granarna, lovar Jan Olsson.

Emma Olevik

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons