Annons

Palmfestivalen säger nej till serpentinsprej

Palmfestivalen vill förbjuda försäljningen av serpentinsprej under de dagar då festivalen pågår.
Trelleborg • Publicerad 6 september 2011
Längs CB Friisgatan och Astrid Lindgrens Allé finns mycket kvar av sprejen. Foto: Claes Nyberg
Längs CB Friisgatan och Astrid Lindgrens Allé finns mycket kvar av sprejen. Foto: Claes NybergFoto: Claes Nyberg

I ett brev till kommunstyrelsen begär festivalledningen att kommunen ska gå in och förbjuda försäljningen av sprejen.

Bakgrunden till festivalledningens begäran är att det säljs massor av burkar med sprej under Palmfestivalen, en sprej i många kulörer, som sätter sig på fasader, gator och fönster och som på vissa ställen är nästan omöjlig att få bort.

Annons

Eftersom Palmfestivalen har tillstånd från kommunen är det också festivalen som har ansvaret för vad som händer och även ska se till att det städas efter festivaldagarna.

Det är emellertid inte troligt att festivalledningen får gehör för sitt förslag.

– Spontant känns det svårt juridiskt för kommunen att förbjuda försäljning av sådana här varor, säger Jonas Rosenkvist, kommunjurist och tillförordnad kommundirektör i Trelleborg. Men vi ska naturligtvis titta på frågeställningen i brevet.

När det gäller torghandeln finns det vissa varor som är förbjudna att sälja, men då handlar det om farliga varor, som knivar och sprängmedel.

Maria Sällberg
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons