Annons

Här är programmet för årets festival

Under två år har Palmfestivalen hållit igen ekonomiskt. Men i år använder man sin sparade budget för att bjuda trelleborgarna på det vilda livebandet Hoffmaestro.
Trelleborg • Publicerad 16 juli 2019 • Uppdaterad 30 augusti 2019
Hoffmaestro kommer till Palmfestivalen. Bilden är tagen på en konsert i Ronneby.
Hoffmaestro kommer till Palmfestivalen. Bilden är tagen på en konsert i Ronneby.Foto: Patric Söderström

– Vi har märkt att de stora och breda artisternas gager har stuckit i väg. De stora tar mycket pengar, men drar inte alltid så mycket folk. Vi har därför valt att boka en stor artist enbart var tredje år, säger festivalgeneral Mia Melander.

Programmet

Palmfestivalen 2019

Torsdag 29 augusti

17 Axels tivoli

18.30 Wallmans on tour

Fredag 30 augusti

15.30 It takes AW - med Peter Kronström

20 Perikles

Lördag 31 augusti

11-17 Barnfestival

11-17 Poesitält

12.30 Kuststadens marschorkester avgår från Gamla Torg

14 Barnföreställning Marhaba hej

16 Så kan det låta

20 Hoffmaestro

20-01 DJ Laila

Under två år har festivalen varit utan dragplåster. Men i år har man sparat ihop tillräckligt med pengar och presenterar nu en huvudartist: Hoffmaestro. Bandet kommer från Stockholm och hade för några år sedan en stor hit med låten ”Highway man”. Deras musik är en blandning mellan pop, ska och punk. De har gjort sig kända för att vara ett liveband som bjuder på en energisk show.

Anderz Wrethov medverkar i årets Så kan det låta.
Anderz Wrethov medverkar i årets Så kan det låta.Foto: Lars Thulin
Annons

– De är elva stycken i bandet. Vi har ju en stor scen i Stadsparken och det känns roligt att kunna utnyttja den. Hoffmaetro är ett av Sveriges bästa liveband och vi har velat ha dem under flera år. Vi trodde inte det skulle vara genomförbart för vår lilla festival. Men vi kunde få igenom det i år, säger hon.

Efter konserten på lördagskvällen fortsätter festen i tältet där DJ Laila sköter musiken.

– Vi har anlitat henne tidigare år och folk har tjatat om hur roligt de hade det då. Så därför ville vi ta hit henne igen, säger Mia Melander.

Festivalen börjar som vanligt på torsdagen med en kick off. Wallmans on tour kommer och underhåller, som de gjorde för två år sedan.

– De har en ny turnéshow och det var ett sådant drag i tältet sist de var här.

Festivalgeneralerna Lasse Svensson och Mia Melander är laddade.
Festivalgeneralerna Lasse Svensson och Mia Melander är laddade.Foto: mårten svemark

Men en av de mest populära programpunkterna är Så kan det låta.

– Det gäller att välja artister som är både aktuella och beredda på att släppa loss. De måste vilja bjuda på sig själva, säger hon.

I år är Rebecka Karlsson bokad, hon deltog i Melodifestivalen i år. Bokad är även Åsa Fång som förra året uppträdde med bandet Funk that. Hon har bland annat deltagit i musikalen Matilda. Radioprataren från Svedala, Per-Ola Sandberg, kommer också. Det mest kända namnet är kanske låtskrivaren Anderz Wrethov.

– Vi försökte boka honom förra året, men han hade så fullt upp. Därför är det jättekul att han kommer i år.

En annan nyhet på festivalen är Poesitältet i Stadsparken som håller öppet under lördagen. Trelleborgs kommun håller i det och vill samla deltagare till en stor digital poesisamling om hållbar utveckling.

Annons

För barnen finns det mycket roligt på festivalen. Axels tivoli håller som vanligt öppet, en barnfestival sätts upp i Stadsparken och även en barnföreställning.

– Den heter Marhaba hej och är en fin pjäs om människors olikheter, säger Mia Melander.

Hela programmet är alltså klappat och klart. Hur mår du och din festivalgeneralkollega Lasse Svensson?

– Vi mår bra och är laddade. Vi i kommittén sköter serveringen i tältet i egen regi för tredje eller fjärde året och det innebär en massa jobb. Vi lär oss en massa varje år och utvecklas hela tiden.

Sofia BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons