Annons

Pakistansk delegation på besök

En delegation från Pakistan har under ett par dagar besökt Trelleborg för att se hur kyrkan samarbetar med andra aktörer för att kunna ge stöd.
Trelleborg • Publicerad 30 augusti 2012
Per Kristiansson, präst i Källstorps församling samtalade med prästen Zeeshan från Pakistanska kyrkan och Aneel Gull från Talitha Kumi Welfare Society.
Per Kristiansson, präst i Källstorps församling samtalade med prästen Zeeshan från Pakistanska kyrkan och Aneel Gull från Talitha Kumi Welfare Society.Foto: 

Delegaterna från Pakistan har bland annat sett hur kvinnojouren i Trelleborg arbetar och har besökt diakonin i Trelleborgs församling.

Och delegaterna var imponerade över vad de såg.

Annons

– I Pakistan kretsar det mesta kring kyrkobyggnaderna och gudstjänsterna. Här i Sverige har kyrkan en annorlunda roll med all bredvidverksamhet. Här träffas folk och dricker kaffe och samtalar, säger Aneel Gull från Talitha Kumi Welfare Society, som arbetar med stöd till kvinnor som utsatts för våld.

Han och Zeeshan, som är präst i Pakistanska kyrkan, berättar hur situationen ser ut för kristna i det muslimska Pakistan.

– Det finns en större acceptans i de större städerna. Under de senaste tio åren har mycket förändrats positivt. I samband med festhögtider brukar vi bjuda in muslimerna och de bjuder in oss till sina högtider och det är trevligt, säger Zeeshan.

Per Kristiansson, präst i Källstorps församling är glad över besöket och fascinerad över denna typ av inbjudningar som delegaterna beskriver.

– Det är alltid utvecklande att möta kristna från andra länder och andra kyrkor. Det är också roligt att höra att de bjuder in varandra till de olika högtiderna. I tisdags besökte vi Västra Skrävlinge kyrka som ligger i närheten av Islamic Center i Malmö, men där har man inte den typen av inbjudningar. Jag hoppas att vi kan lära oss av detta, säger han.

Madeleine Gripsten
Peter Dontsov
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons