På pulka bakom pållarna i sportlovets sista snö

Trelleborg • Publicerad 25 februari 2007
Sandra Hansson i pulkan bakom Sara Mårtensson på Al dia capo. Bild: Tomas Nyberg
Sandra Hansson i pulkan bakom Sara Mårtensson på Al dia capo. Bild: Tomas NybergFoto: 

Ett gäng tjejer vid Kyrkoköpinge ridklubb trotsade vädrets makter och tog vara på snön genom att åka pulka efter häst på lördagen.

Snön som fallit de senaste dagarna har inte bara varit till besvär. Medan de vuxna skottat sig till ryggvärk eller tvingats sitta i bilköer på igensnöade vägar har snön även varit till glädje för sportlovslediga barn.

Det var en hel del barn som var ute med pulkorna i Trelleborg på lördagen, trots att vädret inte var det bästa.

På eftermiddagen började ett iskallt regn falla, men det stoppade inte tjejerna på Kyrkoköpinge ridklubb som var helt inställd på att få ut det bästa av snön.

Trots vädret så blev det många glada skratt när både hästar och tjejer busade runt i snön. I brist på slädar blev det pulkor som fick duga för tjejerna, men det gick lika bra för det.

– Det är jag och Josefin Magnusson som ordnat det här, berättar Linda Nyberg medan hon ser på hur kompisarna från ridskolan far fram i pulkor efter hästarna och ibland välter i snön.

Det går undan när hästarna far fram i hagen med pulkorna efter sig. Al dia capo med Sara Mårtensson i sadeln börjar sparka bakut när Sandra Hansson sitter i pulkan bakom.

– Det är nog lite för att det är roligt, säger Linda Nyberg. Men det kan vara en rem som irriterar en del också.

Bakom Josefin Magnusson på Candy delar Lina Meglic och Emma Ponton på en pulka där de har svårt att hålla fast i remmen och ibland tappar balansen när det går undan.

Lasse Bryggare

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.