Annons

På köpet blev det mycket att kånka på

Trästolen verkar vara prylen med stort P på Länkarnas loppis. Men det är en sak att köpa, en annan att få med sig hem.
Trelleborg • Publicerad 18 juni 2011
"Det är inte mina stolar", påpekar Jenny Larsson till vänster. Hon hjälper Caroline Bergeling att frakta hem dem.
"Det är inte mina stolar", påpekar Jenny Larsson till vänster. Hon hjälper Caroline Bergeling att frakta hem dem.Foto: Claes Nyberg

Med en stolsrygg under varje arm går Björn Edvardsson mot bilen.

- Vår katt har fördärvat stolarna där hemma. Och här kostar de bara tio kronor, säger Björn Edvardsson som bor i Arlöv men levt i Trelleborg.

Annons

Ett pris som också fick Caroline Bergeling att slå till. Fyra stolar blev det. Men att transportera dem från loppisen i Kyrkoköpinge och till bostaden är inte det enklaste om man kommer på cykel.

Tur att Jenny Larsson kunde upplåta sin pakethållare och hjälpa till.

Det är 26:e året som sällskapet Länkarna ordnar loppmarknad. En trevlig tillställning för besökarna och mer än så för föreningen.

- Man drar ner på bidragen mer och mer. Vi måste ha den här loppisen för att överleva. Och jag tycker att det är en bra grej för samhället. Alla vi kan få drogfria är en stor besparing och vi gör det ideellt, säger Kjell Mattisson som är ordförande för föreningen.

Han sneglar upp mot skyn när det kommer några regndroppar. Bra väder är en förutsättning för att kassan blir påfylld.

Vid ett av borden står en man och bläddrar koncentrerat i en back med LP-skivor. Vid ett annat bord är det trängsel. De som har fått plats låter blicken vandra över bordet. Vid borden med porslin går trelleborgaren Sara Zein från ett ställe till ett annat och hittar luckor förutsättningslöst utbudet.

- Från början kom jag hit för att hjälpa. Sedan har jag kommit hit varje år, säger hon.

Efter 2,5 timme loppmarknad gick finare föremål under klubban under den sedvanliga auktionen.

Maria Sällberg
Niclas Sörenson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons