Annons

På jakt efter fynd i stans nyaste affär

Trelleborg • Publicerad 16 november 2006
Butikschefen Andreas Kvant räknade till mellan 50 och 60 köande klockan 7. "Över förväntan", sa han.
Butikschefen Andreas Kvant räknade till mellan 50 och 60 köande klockan 7. "Över förväntan", sa han.Foto: 
En kundvagn kommer lastad. Annett Mårtensson storhandlade på premiärdagen. BILD: TOMAS NYBERG
En kundvagn kommer lastad. Annett Mårtensson storhandlade på premiärdagen. BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

TRELLEBORG

Klockan 7 på torsdagsmorgonen gick de till attack.

Annons

Beväpnade med kundvagnar och shoppinglistor i nävarna forcerade de ingången. På jakt efter billiga fynd i Trelleborgs nyaste livsmedelsaffär på Maskingatan.

– När vi öppnade stod cirka 50-60 personer utanför ingången. Den första kom redan halv sju, säger butikschefen Andreas Kvant.

Nyhetens behag? Ja, kanske. Många som besökte affären på öppningsdagen hade ganska få varor i sina kundvagnar när de kom till kassan.

– Visst är det många som kommer hit av nyfikenhet, men jag tror att det i stan finns ett behov av en ny aktör på marknaden, säger Andreas Kvant.

Skalet till byggnaden blev klart för tre veckor sedan, och sedan dess har Willys personal arbetat hårt för att få inredningen på plats och varorna på hyllorna. En som storhandlade på premiärdagen var Annett Mårtensson. Hon lastade bagaget fullt med varukassar.

– Jag tycker det är bra att Willys öppnat. Det är positivt med konkurrens, det kan dra ner priserna. Dessutom har butiken ett lite annorlunda sortiment, säger Annett Mårtensson och tillägger att läget är bra, med bra tillgänglighet.

Många röster har höjts för att man ska göra något åt trafiken i området, som kommer att öka med affärsetableringarna i området Prästaheden.

Andreas Kvant sällar sig till klagokören.

– Det kan bli problem i korsningen. Man borde bygga en rondell s fort som möjligt, säger han.

Andreas Mårtensson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons