P-bot utanför Kunskapsskolan

Föräldrar som på tisdagen körde sina telningar till första skoldagen på Kunskapsskolan fick varsin p-bot på 400 kronor.
Trelleborg • Publicerad 18 augusti 2009

TRELLEBORG. På Engelbrektsgatan utanför skolan gäller datumparkering, men skyltarna som talar om detta sitter inte vid skolan utan vid infarterna till kommunen.

Lars Kilander från Vellinge var en av dem som lappades.

– Kommunen måste skylta bättre om vilka parkeringsregler som gäller, säger han och kallar det "iskall kalkylering" från p-lisans sida när hon lappade bilar just vid skolan, just denna morgon.

I Trelleborg gäller datumparkering överallt där inget annat anges med ett vägmärke. Detta skyltas vid varje infart till stan. Greger Persson, trafiktekniker i kommunen, tycker att skyltningen är schysst.

– Man ser de här skyltarna varje gång man kör in i Trelleborg. Sen kan man såklart missa dem, men den som genomgått körkortsutbildning har skyldighet att ha koll på dem. Och någon iskall kalkylering är det inte frågan om, det är hennes jobb.

Johan Silfversten Bergman
Erika Oldberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.