Annons

Oxieelever skadade av tågledning

Fyra sjätteklassare och två handledare - en lärare och en förälder - från Kungshögsskolan i Oxie utanför Malmö fick föras till sjukhus sedan de skadats av en nedfallande elledning på Hovedbanegården i Köpenhamn i går kväll. Ingen av dem skadades allvarligt.
Trelleborg • Publicerad 13 juni 2007
Bild: Scanpix
Bild: ScanpixFoto: 

En del av dem fick stanna kvar på sjukhus över natten för observation men skrevs ut i dag vid middagstid, skriver danska tidningen BT.

Enligt Köpenhamnspolisen fick den svårast skadade, en 17-årig flicka, brännskador på bägge benen och ena sidan av halsen.

Annons

Klassen hade varit i Köpenhamn över dagen och skulle resa hem med tåg då olyckan skedde. Tretton av de sammanlagt 17 eleverna klarade sig oskadda och skickades med taxi till Malmö central där skolledare och föräldrar tog emot dem.

Den strömförande ledningen föll ned då ett tåg anlände till stationen. Sammanlagt fick sju personer ström i sig.

Köpenhamnspolisen tog tidigt kontakt med sina kolleger i Malmö och berättade vad som hade hänt.Händelsen ledde också till långvariga trafikstörningar i tågtrafiken i Köpenhamn. Under en tid fick Öresundstågen från Malmö vända vid Kastrup.

TT

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons