Annons

Oviss framtid för lunchrestaurang

Krögaren Tom Nilsson, som driver lunchrestaurangen på Forum på Johan Kocksgatan, går en osäker framtid till mötes.
Trelleborg • Publicerad 28 oktober 2010

Hans hyreskontrakt med fastighetsägaren Trelleborg AB går ut vid årsskiftet. Eftersom gummikoncernen flaggat för en hyreshöjning är det ytterst ovisst om verksamheten kan fortsätta i lokalerna. Förhandlingar om ett förnyat kontrakt pågår just nu. Inga papper är ännu påskrivna.

– De har sagt upp mig för att förhandla om kontraktet. Vi får se om jag kan vara kvar, det beror helt på hur mycket de vill höja hyran med, säger Tom Nilsson.

Annons

Fastigheten på Johan Kocksgatan har varit till salu under en ganska lång period men ännu har Trelleborg AB inte hittat någon köpare.

– Långsiktigt ser vi inget behov av den fastigheten, säger Mikael Sjöblom, informatör på Trelleborg AB.

En annan hyresgäst i huset är gymnasiets hotell– och restaurangprogram. Programmet driver sin restaurangskola i fastigheten. Deras kontrakt med gummifabriken löper dock ända fram till 2012. Efter det finns det planer på att flytta elevernas restaurangverksamhet till Köpingeskolan.

Om Trelleborg AB höjer hyran för mycket står Tom Nilsson utan lokal till sin restaurang.

– Ja, så kommer det att bli. Jag har ännu inte hittat något annan ställe där jag kan bedriva verksamheten, om det skulle gå så långt, säger han.

INTERNAL INTERNAL
Oskar Forsberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons