Annons

Oviss framtid för korsning

Förvaltningsrätten avslog överklagandet av beslutet att stänga korsningen Sjöviksvägen och Västra Ringvägen. Ett bakslag för företagarna i Sjöviksområdet.
Trelleborg • Publicerad 30 december 2012
Sjöviksvägen i Trelleborg.
Sjöviksvägen i Trelleborg.Foto: 

-Det vet alla att det inte är bra för ett företag att ligga i en återvändsgränd. Sjöviksvägen är huvudgata idag. Vi hoppas verkligen att den kommer fortsätta att vara det, säger Tommy Sjöström.

Han jobbar på T-J Bildemontering AB som ligger på Sjöviksvägen. Beskedet från tekniska nämnden att korsningen Sjöviksvägen och Västra Ringvägen ska stängas av, i och med öppnandet av Hedvägens förlängning, gjorde honom bestört. Och han är inte ensam. En rad företagare i Sjöviksområdet tycker avstängningen är en dålig idé.

Annons

– Blir det verklighet är det dåligt för affärerna. Det är företagarna som äger marken på Sjöviksområdet. Och vi hyr ut till andra företag. Dessa företagare menar att de inte kan vara kvar om korsningen stängs.

27 näringsidkare i området överklagade tekniska nämndens beslut till förvaltningsrätten. Den 28 december kom beskedet -förvaltningsrätten avslår överklagandet.

I december i år beslutade kommunfullmäktige dessutom att ge tekniska nämnden de 1,3 miljon kronor som behövs för att göra de planerade trafikåtgärder i Sjöviksområdet, bland annat avstängningen av vägen. Nu har tekniska förvaltningen fått i uppgift att utföra dessa. Men tekniska nämndens ordförande Eric Samuelsson (M) försäkrar att avstängningen av korsningen skjuts på framtiden.

-Vi vill invänta en trafikmätning som görs i sommar. Efter det vet vi om vi behöver stänga korsningen eller inte, säger han.

Anledningen till att man vill stänga korsningen är för att minska trafiken kring Bäckaskolan och Fågelbäcksskolan.

Sanna Wahanta
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons