Annons

Övervakning ska sätta p för p-syndare

Med hjälp av ökad övervakning vill Kommunal teknik komma till rätta med problemen med felparkerare på Algatan i Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 18 april 2002

Fler skyltar med förbud att stanna på Algatans norra sida mellan Valldammsgatan och Flockergatan. Cykelsymboler som målas på cykelbanan. Intensifierad övervakning av att stanna-förbudet respekteras. Det är de åtgärder som Kommunal tekniks gatuavdelning har eller tänker vidta för att komma till rätta med felparkeringsproblemen på Algatan. Det är som svar på en motion till kommunfullmäktige från vänsterpartiet i Trelleborg där v bland annat föreslår tydligare markering av cykelbanan som Kommunal teknik redogör för åtgärderna. Däremot menar Kommunal teknik och tekniska nämnden att det inte är aktuellt i dagsläget att höja avgiften för felparkerare till maximalt 600 kronor, som v-motionen också föreslog. Dessutom föreslår v i motionen att taxan för felparkering ändras från tre till två nivåer: 300 och 600 kronor. Parkering på cykelbana skulle då ligga i den högre nivån, enligt vänsterns förslag. Kommunal teknik och tekniska nämnden är dock inte helt avvisande till en förändring av felparkeringsavgifterna. - Vid nästa taxeöversyn kommer frågan om annan differentiering av taxan att ses över, skriver Kommunal teknik i sitt yttrande. Bakgrunden till motionen är att v anser att felparkeringarna på Algatan är en trafikfara eftersom cyklister tvingas ut i vägbanan mot mötande trafik eller upp på trottoaren för gående. De värsta parkeringsproblemen i Trelleborg var under fjoråret just på Algatans norra sida på cykelbanan, enligt kommunens parkeringsvakter.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons