Annons

Översvämningen sjunker undan på Söderslätt

Trelleborg • Publicerad 18 mars 2005

Trots fortsatt regn under fredagen föreföll det som om kulmen passerats vad gäller översvämningsproblemen på Söderslätt.

På de flesta ställen hade vattnet långsamt börjat sjunka unda, även om det inte saknades småsjöar på vad som normalt sett är åkermark.

Annons

Tre vägar låg fortfarande delvis under vatten: vägen mellan Markietrakten och väg 101; den lilla väg 678 i Södra Åby samt vägen mellan Anderslöv och Börringe, vid Gröna Lund. Även om vägverket satt ut varningsmärken för att varna bilister var det ingen av dessa som bedömdes översvämmad nog för att stängas.

Räddningskåren hade mindre att göra under fredagen, och kunde börja samla in de pumpar man lånat ut till drabbade fastighetsägare.

– Det ser ut att ha stagnerat, kommenterar insatschef Hans Göran Olsson.

– Nu väntar vi oss att det ska bli svalare och mindre regnigt. Men det kan bli frysgrader och halt, det är det värsta.

För drabbade fastighetsägare gäller det i första hand att leda vattnet på andra vägar än mot huset. Exempelvis kan grunda diken på ett bara par decimeters djup göra stor nytta, tipsar räddningstjänsten.

Lars Thulin

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons