1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Översvämningarna uteblev: ”Det har varit helt lugnt”

Räddningstjänsten var förberedd på skyfall och översvämningar i Trelleborg under tisdagseftermiddagen och kvällen. Men det blev inte mycket av det.
På morgonen regnade det rejält i Trelleborgs centrum. Men de befarade skyfallen under eftermiddagen och kvällen uteblev. Liksom därmed översvämningarna.
Foto: Jenny Isaksson

Under tisdagsmorgonen kom ett rejält skyfall i Trelleborg som bland annat orsakade översvämning på Strandgatan.

På Granlunda, där flera boende ofta ha drabbats av översvämningar, hade någon fått in en mindre mängd vatten i källaren. Man befarade dock utifrån väderprognoserna att det under eftermiddagen och kvällen kunde bli betydligt värre.

Och på räddningstjänsten i Trelleborg förberedd man sig för ett kommande regnoväder. Bland annat genom kontakt med SOS Alarm för att vid behov avlasta dem om det skulle bli många översvämningslarm.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på trelleborgsallehanda.se, appen MinTA och e-tidning tis, tors, lör. 159 kr per månad!

Men vid åttatiden på tisdagskvällen var det visserligen småregnigt ute, men några skyfall hade det inte varit tal om. Inte några översvämningar heller.

– Det har inte varit något alls. Ovädret verkar ha tagit en annan väg. Det är jätteskönt. Och vi räknar med att det fortsätter att vara lugnt, säger styrkechef Thomas Kjellberg.