Annons

Översvämningar på Söderslätt

Helgens myckna regnande har orsakat stora vattenansamlingar lite varstans på Söderslätt. Här och var, exempelvis i Minnesberg, har översvämningar fyllt både trädgårdar och källare.
Trelleborg • Publicerad 28 januari 2002
BILD: TOMAS NYBERG
BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

Hans Jonsson. BILD: TOMAS NYBERG Familjen Jonsson i disponentvillan intill Minnesbergs tegelbruk vaknade på söndagsmorgonen och fann att vattnet stod en halv meter högt i källaren. Huset har en länspump som reagerar automatiskt, men den hade inte orkat länge. - Jag klev ner i källaren med vadarstövlar på, berättar Hans Jonsson. Där mötte jag frysboxen som kom guppande. Räddningskåren tillkalldes, och efter ett dygns pumpande av flera hundra kubikmeter vatten var källaren torrlagd. Anledningen till översvämningen hos Jonssons var en gammal brunn intill huset. - Antagligen är det en kombination av att ledningssystemet inte varit i trim, regnet under söndagen plus tjällossningen, misstänker Hans Jonsson, som nu röjer upp i bråten i sin källare. Trelleborgs räddningskår har höjt beredskapen inför måndagsnatten, då stormar på mellan 30 och 35 sekundmeter väntas. Förutom att träd riskerar att ramla och hustak lyfta, lär nya problem med översvämningar uppstå.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons