Annons

Övernattning på golfklubb

Tegelberga golfklubb ska bli en konferens- och turistanläggning. Golfklubben har ansökt om ett förhandsbesked för åtta paviljonger för övernattning.
Trelleborg • Publicerad 8 december 2011
Tegelberga golfklubb satsar på övernattningspaviljonger för golfare, turister och konferensgäster.Foto: Albin Brönmark

– Det är ett sätt att göra hela anläggningen ännu mer attraktiv, säger Robert Axelberg, ordförande i bankommittén.

Paviljongerna ska innehålla sovplatser, toalett och dusch och ska bland annat kunna användas vid konferenser, eller för golfare som vill stanna över natten.

Annons

– Man ska kunna spela golf på dagen, äta i vår restaurang och slippa köra hem. Istället ska man kunna sova över och spela golf igen nästa dag, säger Robert Axelberg.

Golfklubben har aldrig haft möjlighet till övernattning tidigare och enligt Robert Axelberg är det efterfrågat av många. Förhandsförfrågan gäller åtta paviljonger och i nuläget ser det inte ut att bli fler i framtiden.

– Jag tror det är vad vi klarar av i detta läget, säger Robert Axelberg.

Om förhandsförfrågan får ett positivt besked så kommer golfklubben att gå in med en bygglovsansökan. Med tanke på handläggningstider kan det bli svårt att få allt klart tills säsongen börjar.

– Det är upp till myndigheterna och leverantören av paviljongerna, säger Robert Axelberg.

Golfbanan har 27 hål och på anläggningen finns även restaurang, kafé och konferensrum.

Maria Sällberg
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons