Annons

Överklagan kan försena utbyggnad

Trafikverket överklagar bygglovet för ett uterum på Alstads förskola. Orsaken: risk för buller från väg 101.
Trelleborg • Publicerad 1 juli 2013

Alstads förskola ska byggas om. Väggar ska rivas, golvet ska läggas om, nya toaletter och handfat i mindre storlek installeras och ett nytt kök ska byggas. Dessutom planeras ett uterum där barnen kan vila.

Men just uterummet kan sätta p för planerna eftersom Trafikverket nu överklagat bygglovet för ombyggnaden till länsstyrelsen.

Annons

I sitt överklagande skriver Trafikverket att den nya bebyggelsen kan vara utsatt för buller från väg 101 som gränsar till fastigheten.

Trafikverket menar att som väghållare borde verket fått chansen att yttra sig innan bygglovet beviljades. Nu fick verket kunskap om bygglovet först efter att beslutet fattats.

I sitt överklagande kräver Trafikverket att beslutet om bygglov upphävs och att ärendet ska visas tillbaka till kommunen för ny handläggning där verket får yttra sig.

Överklagandet kan försena ombyggnaden av förskolan, som enligt de nuvarande planerna ska vara klar till årsskiftet.

Louise Löfgren
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons