Annons

Överklagan fick nej i två instanser

Förvaltningsrätten avslår ett grannpars överklagande av ett bygglov på Norregatan. Tidigare har också länsstyrelsen sagt nej till överklagandet.
Trelleborg • Publicerad 26 mars 2010

TRELLEBORG. Det är en långdragen historia som förvaltningsrätten nu avgjort. I januari 2007 gav byggnadsnämnden bygglov för en tillbyggnad på ett hus på Norregatan. Emellertid visade det sig att huset skulle bli för stort för fastigheten så det bygglovet upphävdes av länsstyrelsen. Senare lades en annan fastighet till och med tillbyggnaden tar huset nu upp mindre än hälften av tomtytan, vilket är den övre gränsen för hur stor en byggnad får vara enligt detaljplanen.

Därmed faller också övriga argument mot tillbyggnaden, anser förvaltningsrätten, eftersom man redan vägt in eventuella olägenheter för grannarna i detaljplanens bestämmelser.

Martin Strandberg
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons