Överfullt studentfirande – polisen kräver svar

”Nonchalant att de inte svarat” menar polisen som nu kallar ansvariga på restaurang Horizont till ett möte om studentfesten där det enligt polisen var alldeles för många gäster. Nattklubbens tillstånd att servera alkohol kan vara i fara.
Trelleborg • Publicerad 17 augusti 2009

TRELLEBORG. Den 12 juni hölls det avslutningsfest för studenter på Horizont. Enligt polispatrull på plats var det överfullt – mellan 450- och 600 gäster. Horizont har tillstånd för att ta in maximalt 225 personer i restauranglokalen på sjunde våningen, men under fredagskvällen användes också Malmrossalen en trappa ner som nattklubb, något som de enligt polisen inte hade tillstånd till.

– Det har varit många fler människor på plats än de har tillstånd till. Det är väldigt illa och det ska inte få ske igen, säger Tomas Servin, biträdande områdeschef för södra Skåne.

Direkt efter händelsen begärde polisen att representanter för Horizont skulle förklara vad som hänt. Men sommarveckorna har rullat på utan att polisen har fått någon förklaring och nu har de tröttnat på att vänta.

– Nu har tidsfristen gått ut, jag hade telefonkontakt med dem nyligen och då sa vi att det skulle komma ett omgående skriftligt svar men det har det inte gjort, säger Tomas Servin.

Därför kallar han nu ansvariga på Horizont till ett möte med polis, räddningstjänst och kommunens alkoholsamordnare för att de ska förklara sig. Nattklubbens tillstånd att servera alkohol kan nämligen vara i riskzonen.

– Det är nonchalant att de inte svarat, dels har de fått ett brev och dels en telefonkontakt, säger Tomas Servin.

TA har utan framgång försökt nå representanter för Horizont för en kommentar.

Johan Silfversten Bergman
Erika Oldberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.