Annons

Ovanligt många ville fynda billiga böcker

Innan öppning var det kö. Och efter bara några minuter var de första köpen gjorda.
Trelleborg • Publicerad 9 juli 2007
Eva Bårmann var en av de som fyndade. Hon hittade en hel hög med böcker hon ville ha.
Eva Bårmann var en av de som fyndade. Hon hittade en hel hög med böcker hon ville ha.Foto: 
Sven och Rut Andersson hade åkt från Malmö för att köpa deckare till barnbarnen. "Vi kan inget om böcker, så det är en ren slump om det blir något bra" säger Sven Andersson. BILD: TOMAS NYBERG
Sven och Rut Andersson hade åkt från Malmö för att köpa deckare till barnbarnen. "Vi kan inget om böcker, så det är en ren slump om det blir något bra" säger Sven Andersson. BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

I går förmiddag startade föreningen Bibliotekets vänner sin årliga försäljning av böcker på Skanörs bibliotek. Böckerna är insamlade från medlemmarna och allmänheten under hela året. Inför årets bokrea hade 20 000-30 000 böcker lämnats in.

– Men vi fick gallra bland dem. Vi har ungefär 4 000 böcker till salu, säger Jan Carlsson som är föreningens kassör.

Annons

Hur försäljningen går är väldigt beroende av vädret men han säger att det på måndagsförmiddagen verkade vara ovanligt mycket folk.

Vinsten på bokrean brukar bli 15 000-20 000 kronor. De pengarna används till föredragshållare samt att köpa nya böcker och inventarier till biblioteket. Flera av måndagens besökare var trogna kunder som visste vad de letade efter.

– Jag tittar efter lite gamla böcker, som inte går att hitta i bokhandlarna, säger Karin Älfvåg-Skeberg från Falsterbo.

Per Lidström hade god jaktlycka och fyllde en hel papperskasse med historieböcker.

– Man får gärna ge tillbaka lästa böcker så kan vi sälja dem en gång till, säger föreningens ordförande Lillemor Moritz.

Försäljningen pågår tills böckerna är slut.

Fanny Johansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons