Annons

Ovanligt bra sommar på Dalabadet

Dalabadets camping har varit mer välbesökt nu i sommar än på mycket länge. Och den nya bryggan verkar locka till bad, oavsett väder.
Trelleborg • Publicerad 9 augusti 2006
Lizette Borggren och Jasmine Lindberg vill bada så mycket som möjligt innan skolstarten.
Lizette Borggren och Jasmine Lindberg vill bada så mycket som möjligt innan skolstarten.Foto: 
Ingvar Lindquist steker Lundaknake på Dalabadets camping. Den har varit ovanligt välbesökt hittills i sommar. Bild: Pernilla Sjöström
Ingvar Lindquist steker Lundaknake på Dalabadets camping. Den har varit ovanligt välbesökt hittills i sommar. Bild: Pernilla SjöströmFoto: 
Göran Mårtensson provar på campinglivet. Här fyller han på med dricksvatten i husvagnen.
Göran Mårtensson provar på campinglivet. Här fyller han på med dricksvatten i husvagnen.Foto: 

– Vi har haft extra många tältgäster nu i sommar. I mitten på juli hade vi en två veckor lång topp med ungefär 100 tältgäster, fullbokade stugor och husvagnsplatser. Det har varit en ovanligt bra sommar. Det tackar vi såklart vädret för, säger Li Nilsson värd på Dalabadets camping.

Ett irritationsmoment har varit den stora mängden småkryp som kommit med värmen.

Annons

– Vi har hört många klaga över getingar, myror och nyckelpigor, säger Li Nilsson.

När TA besöker Dalabadet har en kort regnskur precis svept in över Trelleborg. Husvagnarna står tätt. Mitt i röken från sin osande grill står trelleborgaren Ingvar Lindquist i full färd med att grilla Lundaknake. Korven ska ätas tillsammans med vännen Lars Westman och männens fruar. De lärde känna varandra för fem år sedan på en campingplats i Bromölla. Alla är de vana campare.

– Det finns så oerhört mycket att se och som campare kan man komma till ett ställe, slå sig ned, utforska omgivningarna och sedan dra vidare, säger Lars Westman som annars bor i Gävle.

– Charmen med campinglivet är att man kan välja om man vill sköta sig själv, eller umgås, fortsätter han.

Efter ett besök i Norge ska Lars Westamn och frun stanna på Dalabadets camping i ungefär en vecka.

Några som för första gången campar i Trelleborg är Lommaborna Agnes Gustafsson och Göran Mårtensson. Hit kom de för att barn och barnbarn skulle få närmare att hälsa på under sommaren.

– Vi håller på att lära oss campinglivet. Hittills är det toppen! Vi har seglat i alla år men nu när vi har blivit lite äldre så blir det för jobbigt, säger Agnes Gustafsson medan Göran Mårtensson fyller på en dunk i husvagnen med nytt dricksvatten.

Här på Dalabadet har deras mobila hem stått sedan den 28 april. Sedan dess har varit på utflykter, gått promenader, läst böcker, löst korsord och annat som man gör i ett vanligt hem.

– Men vi är inte här jämt utan åker hem till Lomma och kollar posten, vattnar blommor. Och så vill ju Göran hem till sitt gubbdagis, säger Agnes Gustafsson.

– Man vill ju snacka skit med gubbarna. Vi är ett gäng som har träffats varje dag i 20 år. Dem saknar man, säger Göran Mårtensson.

Annons

Den nya bryggan på Dalabadet har de kollat in. Men inget bad har än så länge blivit av. Några som trots den smått kyliga kvällsluften, passade på att bada från bryggan var kompisarna Jasmine Lindberg och Lizette Borggren.

– Vi bor i Trelleborg men tog bussen hit för att bada. Vi struntade i regnet, säger Lizette Borggren.

Båda börjar skolan den 23 augusti.

– Tills dess tänker vi ha kul och bada så mycket som möjligt, säger Lizette Borggren.

Jessica Bloem Pettersson

0410-545 31

jessica.bloem.pettersson@

allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons