Annons

Ovanlig duva söker sin rätte ägare

En mystisk duva på villovägar har fått ett tillfälligt hem. Men upphittaren Vilhelmina Ragnarsdottir vädjar till någon som kan ta hand om den ovanliga fågeln.
Trelleborg • Publicerad 9 juli 2003

- Jag tar hand om alla djur. Men det räcker med min kakadua Happy som tar all tid, säger den sanna djurvännen Vilhelmina som dessutom äger en egen kennelklubb. TA fick på onsdagsmorgonen ta emot ett samtal från en undrande Vilhelmina. Hon är nyfiken på vad det var för sorts duva. Men framför allt söker hon den rätte ägaren.Och trots ringmärkningen känner inte de lokala duvexperterna till den. - Det är en konstig duva, jag har ingen aning om var den kommer i från. Jag såg den när jag var på väg till djuraffären. En man stod med duvan utanför, det var hans fru som hittat den. Djuraffären ville inte ta emot fågeln på grund av smittorisken. Så Vilhelmina förbarmade sig över den. - Ingen på djuraffären visste var det var för duva. Men jag köpte duvmat till den och även desinfektionsmedel som jag sprutade på den. Väl hemma på Hovslagaregatan här i Trelleborg plockade Vilhelmina upp duvan ur papplådan den förvarats i. Så i väntan på något bättre får den husera i kakaduan Happys transportbur. En provisorisk lösning tills vidare.

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons