Otto von Arnold etta på KD:s riksdagslista

Otto von Arnold står som första namn på KD:s riksdagslista till höstens val i valkretsen Södra Skåne. Det beslöts på partiets nomineringsstämma i Hässleholm i helgen.
Trelleborg • Publicerad 1 mars 2010
Foto: 
Otto von Arnold är första namn på KD:s riksdagslista till höstens val i valkretsen Södra Skåne.
Otto von Arnold är första namn på KD:s riksdagslista till höstens val i valkretsen Södra Skåne.Foto: 

TRELLEBORG. – Jag tycker att det är ett trevligt och viktigt arbete, säger Otto von Arnold, som kom in i riksdagen som ersättare för Peter Althin när denne hoppade av uppdraget 2007.

Otto von Arnold säger att arbetet i riksdagen i mångt och mycket beror på vilka utskott man hamnar i.

– Men jag vill arbete för Trelleborg och Söderslätt i riksdagen. Det handlar bland annat om att utveckla både hamnen och staden.

När det gäller jordbruket på Söderslätt menar Otto von Arnold att lantbrukarna är mycket bra på att producera råvaror.

– Men jag ha fler produkter som är avsedda direkt för konsumenterna och utveckla småföretagandet i byarna, säger han.

När det gäller hans engagemang i den svenska och europeiska betodlarföreningen är arbetet inte så tyngande att det inverkar på hans riksdagsarbete, menar han.

Vid stämman valdes också Kjell Bornhager från Vellinge till första namn på KD:s lista till landstinget. På partiets enda mandat sitter idag Birgitta Svensson från Trelleborg som hamnade på andra plats.

Johan Silfversten Bergman
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.