Annons

Otto von Arnold borta var tredje votering

Otto von Arnold (KD), riksdagsledamot från Trelleborg, är borta på ungefär var tredje votering i riksdagen. Det visar granskningen som Kalla fakta i TV4 har gjort.
Trelleborg • Publicerad 13 oktober 2009
Foto: 

TRELLEBORG. Enligt Kalla faktahar Otto von Arnold varit frånvarande under 37 procent av voteringarna under våreni år. Under hela riksdagsåret 2008 var siffran 36 procent. Den genomsnittliga frånvaron bland rikdsagsledamöterna är 18 procent.

Otto von Arnold blev riksdagsman 2007, då han kom in som ersättare för Peter Althin. Otto von Arnold menar att det kan låta mycket med 37 procents frånvaro.

Annons

– Men det handlar bara om sex eller sju gånger i faktiska tal, säger han. De allra flesta gångerna har jag varit frånvarande på grund av andra uppdrag för partiet.

Otto von Arnold har flera andra uppdrag för KD.

– Jag sitter i distriktsstyrelsen i Skåne och i Trelleborgs kommunfullmäktige bland annat, säger han.

Otto von Arnold medger att vissa gånger har han varit frånvarande på grund av andra skäl.

– Vi två tillfällen under våren har jag varit borta på grund av mina uppdrag i organisationerna för Sveriges och Europas betodlare, säger han.

Ingemar Vänerlöv är kvittningsman för KD. Kvittningsmännen ser till att det är lika många borta från regeringssidan som från oppositionen vid voteringar.

Enligt Kalla Faktamenar Ingemar Vänerlöv att det inte är okej att vara borta för andra uppdrag eller yrken.

– Jag tror att det är bra att jag har ett liv vid sidan om politiken också, säger Otto von Arnold.

Johan Silfversten Bergman
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons