Annons

Otillåtna registerslagningar hos kommunen polisanmälda

En anställd på Trelleborgs kommun ska ha gjort otillåtna slagningar i ett system som rör enskilda. Personen jobbar inte längre kvar i kommunen och händelsen har polisanmälts.
Trelleborg • Publicerad 24 juni 2018
Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Den före detta medarbetaren på Trelleborgs kommun ska i början av året ha gjort ett flertal slagningar i ett datasystem på kommunen. Personen ska där ha läst dokument som endast personal inom den berörda förvaltningen med en professionell relation till en enskild har rätt att ta del av.

Enligt en utredning har personer som berörts av de otillåtna slagningarna informerats. Utredningen slår också fast att ingenting har framkommit som tyder på att händelsen har medfört några negativa konsekvenser för den enskilde och att risken att något liknande skulle inträffa igen bedöms som liten.

Adam BergstenSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons