Annons

Östra Torps nya flagga stulen

I lördags upptäcktes den nakna flaggstången. Någon har stulit Östra Torp GIF:s nya flagga. Nu hoppas föreningen att den kommer tillbaka.
Trelleborg • Publicerad 15 juni 2005

Framför klubbhuset står den stolta flaggstången. Den mäter inte mindre än 18,96 meter upp mot himlen. 1896 var nämligen det år då huset byggdes.

Det har länge varit en tradition att flagga hela sommarhalvåret, även på natten. I våras upptäckte man att flaggan var sliten. I april lät man därför handsy en ny för 3 000 kronor. Men nu är flaggan stulen.

Annons

– Den är vit och har föreningens emblem i mitten, förklarar Östra Torp GIF: s vice ordförande Bengt Jönsson.

Han tror att det är ungdomars bus som ligger bakom stölden.

– Det är väl någon som tycker det är kul att sno den. Ingen vill väl ha en sådan flagga annars. Men eftersom det är studenttider nu handlar det nog om någon form av lek, tror han.

Han vädjar nu å föreningens vägnar att flaggan ska komma tillbaka.

– Den är en stolthet för hela föreningen på 500 medlemmar. Eftersom flaggstången är så hög syns den väldigt långt på slätten, förklarar han.

Om tjuven inte vill erkänna sin stöld går det bra att lägga flaggan i en påse eller kartong och ställa utanför klubbhuset.

– Men då rekommenderas att man gör det på natten. På dagen är det alltid folk i huset, förklarar Bengt Jönsson.

Nu avvaktar föreningen och hoppas att flaggan kommer tillbaka. Annars måste man låta sy upp ytterligare en.

– Men vi har hopp. För tio år sedan vid jul blev en cykel stulen som vår tomte använde. När vi vädjade genom Allehanda den gången kom cykeln tillbaka, säger han.

Sofia Bergström

Östra Torp
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons