Annons

Östra kliniken försatt i konkurs

Den ekonomiska kalkylen sprack och svårigheterna med att rekrytera personal blev för stora. Efter bara en månad har vårdcentralen Östra kliniken gått i konkurs.
Trelleborg • Publicerad 24 februari 2011

– Jag har försökt allt in i det sista men till slut blev det hopplöst. Vi var tvungna att gå i konkurs, säger Östra klinikens ägare Amal Abdusalam.

Östra kliniken gick i konkurs 18 februari. Enligt Amal Abdusalam hade då mellan 200 och 250 personer listat sig hos vårdcentralens fyra läkare.

Annons

Patienterna kommer att få brev från Region Skåne med information om konkursen. De listas sedan på sin närmaste vårdcentral, om de inte själva väljer någon annan klinik.

– Läkarna ska skicka in alla journaler och alla laboratoriesvar till Region Skåne. De jobbar kvar månaden ut, sen har de lön i två månader, säger Amal Abdusalam.

Kliniken öppnade i mitten på januari, mer än två månader efter planerat öppningsdatum. Amal Abdusalam säger att det framförallt var problem med att rekrytera personal som gjorde att invigningen fick skjutas upp.

Under tiden kunde kliniken inte ta emot några patienter. Därför rullade heller inga pengar in i företaget.

– Vår kalkyl höll inte. Vi var också lovade lån som vi sen inte fick. Det gick inte att jobba vidare, säger Amal Abdusalam.

Vad ska du göra nu?

– Jag ska jobba vidare med mitt städföretag. Och ägna mer tid åt mina barn. Detta har varit en väldigt jobbig tid. Jag har varit sjukskriven och mått mycket dåligt, säger Amal Abdusalam.

Louise Cronholm
Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons