Annons

Östra Grevies esteter ställer ut i Falsterbo konsthall

Det snickras, flyttas och hängs upp i det gamla stationshuset som numera är Falsterbo konsthall. Eleverna från Östra Grevies folkhögskola förbereder sin årliga utställning.
Trelleborg • Publicerad 17 februari 2005
Läraren på målerilinjen, Carin Carlsson och eleven Simon Silfverberg diskuterar placeringen av verk i Falsterbo konsthall. Bild: Claes Nyberg
Läraren på målerilinjen, Carin Carlsson och eleven Simon Silfverberg diskuterar placeringen av verk i Falsterbo konsthall. Bild: Claes NybergFoto: 

Sedan många år tillbaka visar avgångsklasserna från de sex linjerna på estetutbildningen upp sina verk i Falsterbo konsthall. På lördag är det dags igen och förberedelserna är i full gång. – Jag är helt utpumpad. Jag har varit på skolan 13 timmar om dagen den senaste veckan, säger Christian Högstedt från fotolinjen. Utställningen är inte den första för eleverna men däremot är det första gången som just de här klasserna ställer ut tillsammans. Det är en intressant mix av fotografier, målningar, videoprojekt och mycket mer som bereds besökarna. – Det är skitkul. Mycket man gör blir bara halvfärdigt. Nu får man en anledning att gå hela vägen och göra klart något. Det är rätt så hög kvalitet på utställningen, säger Anna Scherp som också hon studerar på fotolinjen. De flesta på estetutbildningen söker till andra utbildningar efter de har lämnat Östra Grevie. Konstfack och akademier hägrar, både i Sverige och utomlands, och utställningen i Falsterbo är ett steg på vägen dit för många av eleverna. Här får de en chans att visa upp sig. – Det är kul att synas och visa något som är bra , säger Anna-Karin Holm som studerar på textillinjen och visar upp sitt bidrag till utställningen som något förvånande inte innehåller några större mängder tyg. Det hon visar är en golvlampa med en skärm som på utsidan är behäftad med en mängd små plastfickor. I plastfickorna sitter bilder som kan bytas ut med olika teman. Ett tema är suddiga foton. Ett annat är bilder från en teaterbok. – Ofta börjar jag med en textiluppgift och sen växer det fram något annat, säger Anna-Karin Holm. Utställningen startar på lördag med ett vernissage och varar till den 13 mars. Paul Torstensson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons