Annons

Östlig s-förening vill förbättra på Öster

Östras socialdemokratiska förening lanserar lagom till valet en mängd idéer om förbättringar i de östra delarna av Trelleborg, bland annat gäller det satsningar på Fagerängen.
Trelleborg • Publicerad 23 augusti 2006

– Det är ett underbart område, men det har fått förfalla, säger Lisbeth Gisselquist, ledande s-politiker och ordförande i fastighetsnämnden.

Förfallet ska det bli stopp på nu. Och socialdemokraterna vill inte gärna prata om varför det blivit som det blivit.

Annons

– När man tittar i backspegeln så borde vi kanske haft högre fart i våra insatser där. Men nu är det dags att höja kvaliteten, säger Sten Björk, socialdemokraternas valledare.

Den lokala s-föreningen på Öster har efter ett antal möten med de boende på kommit fram till en diger lista på åtgärder man vill genomföra den närmaste fyraårsperioden. – Vi har tagit tillvara kunskaperna i området, säger Bertil Knutsson, tillförordnad ordförande i föreningen.

Åtgärderna handlar bland annat om upprustning av Fagerängen, men även om bättre kommunikationer, ett större fritidsutbud och insatser för att göra Östra stranden attraktivare. Det pratas bland annat om bättre bussförbindelser, en inomhushall för fotboll och en pool på Dalabadet.

– Det finns pengar till allt detta. Det är prioriterade åtgärder, säger Sten Björk.

Andreas Mårtensson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons