Annons

Östersjöstäder samlas i Trelleborg

Fjärde till femte juni samlas styrelsen för Union of the Baltic Cities (UBC) i Trelleborg. Det är Ulf Bingsgård (M), kommunalråd i Trelleborg som tagit initiativet till att mötet hålls här.
Trelleborg • Publicerad 15 april 2010
Fjärde till femte juni samlas styrelsen för Union of the Baltic Cities (UBC) i Trelleborg.
Fjärde till femte juni samlas styrelsen för Union of the Baltic Cities (UBC) i Trelleborg.Foto: 

TRELLEBORG. – Jag tycker det är en bra chans för oss att visa upp Trelleborg för de andra städerna kring Östersjön , säger Ulf Bingsgård.

106 städer i länderna kring Östersjön är medlemmar i UBC. Organisationen arbetar med en rad frågor kring Östersjön. Syftet är att öka samarbetet och utbytet av erfarenheter mellan städerna runt Östersjön.

Annons

– Man arbetar genom olika kommissioner kring ämnen som till exempel turism, transporter och miljö, säger Ulf Bingsgård.

Under besöket i Trelleborg ska gästerna bland annat få en rundtur i hamnen.

– Hamnen och miljön är väl de viktigaste frågorna som vi vill informera om, säger Ulf Bingsgård.

Trelleborg är medlem i UBC sedan 2007. Organisationen har medlemmar från Danmark, Finland, Sverige, Estland, Lettland, Litauen, Tyskland, Polen, Ryssland och Norge. Dessutom har Vitryssland två observatörsstäder med.

Styrelsen består av en representant från en stad i varje land som är med i samarbetet. För Sverige är det för närvarande Charlotta Svanberg från Växjö som sitter i styrelsen.

UBC står för det mesta av kostnaderna för mötet. Kommunen bjuder på en välkomstmiddag och rundturer.

Martin Strandberg
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons