Annons

Oskyldigt häktad vill ha skadestånd

Den 21-årige polske man som i mitten av november greps och häktades misstänkt för att ha försökt föra in 1800 ecstasytabletter har friats från misstankarna.
Trelleborg • Publicerad 22 december 2004

Nu begär han via sin advokat skadestånd för den tid som han satt inlåst. Mannen greps den 11 november och släpptes igen den 18 november.

Mannen har begärt 15000 kronor i ersättning. Under tiden i häktet hade mannen restriktioner vilket bland annat innebar att han inte fick kommunicera med vänner och bekanta. Åklagaren hävde häktningen och lade ner förundersökningen eftersom man inte ansåg att något brott kunde styrkas.

Annons

Enligt kammaråklagare Hans-Jörgen Hanström vid internationella åklagarkammaren i Malmö är den polske mannen berättigad till ersättning för tiden då han suttit anhållen och häktad.

Jenny Isaksson

0410-545 27

jenny.isaksson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons