Annons

Oskyddade trafikanter i fara

Den nya rondellen i korsningen mellan Hedvägen och väg 108 är inte säker för oskyddade trafikanter. Det anser Nils-Gunnar Snygg (S), andre vice ordförande i kommunfullmäktige.
Trelleborg • Publicerad 25 maj 2012
När man förlänger Västra Ringvägen till väg 108 bör man tänka mer på oskyddade trafikanter än vad man gjort i rondellen Hedvägen/väg 108, anser Nils-Gunnar Snygg (S).
När man förlänger Västra Ringvägen till väg 108 bör man tänka mer på oskyddade trafikanter än vad man gjort i rondellen Hedvägen/väg 108, anser Nils-Gunnar Snygg (S).Foto: Tomas Nyberg

I en fråga till tekniska nämndens ordförande Eric Samuelson (M) skriver Snygg att det endast finns traditionell märkning i vägbanan för oskyddade trafikanter. "I närheten av nämnda överfart finns en tunnel men det är trots allt så att man väljer den närmaste vägen", skriver Nils-Gunnar Snygg.

I frågan undrar Snygg vad det finns för planer i samband med bygget av anslutningsvägen mellan Västra Ringvägen och 108:an. "Kommer det att finnas säkra underfarter eller annat som gör att föräldrar lugnt kan låta barnen använda cykelbanor och gångbanor?" frågar Snygg.

Louise Löfgren
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons