Annons

"Oscarsgala" till Trelleborg

Trelleborgs egen Oscarsgala. Så kallar Trelleborgs kommunledning höstens stora begivenhet med Claes Malmberg som konferencier och bland annat Kalle Moraeus som underhållare.
Trelleborg • Publicerad 14 juni 2007
Foto: 

Evenemanget ska gå under namnet Trelleborgsgalan och arrangeras onsdagen den 21 november i Söderslättshallen.

- I höstmörkret behövs en bra fest, säger kommunalrådet Ulf Bingsgård (m).

Annons

Under galan ska utdelningarna av de kommunala utmärkelserna samlas. Det handlar om tre idrottspriser, tre företagarpriser, kulturpriset och miljöpriset. Utdelningarna ramas in av en trerättersmiddag med underhållning av spelmännen Kalle Moraeus och Bengan Jansson samt Claes Malmberg, som även blir konferencier.

Priserna har tidigare delats ut vid olika tillfällen i mer eller mindre slutna sällskap. Att föra ut ceremonierna mer i offentlighetens ljus har funnits en längre tid.

- Vi vill lyfta fram alla dessa duktiga individer, vi behöver visa och exemplifiera goda föredömen. Annars är risken att de passerar obemärkt, säger Bertil Larsson (fp), ordförande i Trelleborgs kommuns utvecklings AB.

Trelleborgsgalan blir ett samarrangemang mellan utvecklingsbolaget, fritidsnämnden, kulturnämnden och miljönämnden. Ordföranden och förvaltningscheferna samt Ulf Bingsgård ingår i en kommitté som arrangerar galan. Galan ska rikta sig till föreningar, företagare och andra trelleborgare som ska kunna köpa biljet till ett ännu inte fastställt pris. Mellan 500 och 600 middagsgäster beräknas komma till Söderslättshallen.

- Vi är övertygade om att vi ska fylla hallen, säger Mats Svensson (kd), ordförande i fritidsnämnden.

En av tankarna med galan är att olika grenar av samhället ska kunna umgås i trevliga former och utbyta erfarenheter. Detta ska sedan kunna resultera i djupare samarbeten mellan till exempel näringsliv och idrottsföreningar.

- Det ligger i linje med alliansens politik. I höst ska vi dessutom träffas och diskutera vad man kan göra tillsammans. Kanske kan företagare gå in och sponsra anläggningar, det har vi ju redan sett på andra ställen, funderar Mats Svensson.

Under galan, som är tänkt att bli årligen återkommande, ska utdelningar och underhållning varvas med förtäring. Anbud på mat håller just nu på att tas in. Klädsel blir kostym. Efteråt erbjuds "barhäng", men ingen dans. - Det brukar vara så att folk vill gå hem efter middagen, särskilt mitt i veckan. Men möjligheten ska finnas att stanna kvar och prata över en drink, säger Ulf Bingsgård.

Tanken är att galan ska finansiera sig själv med hjälp av både sponsring och biljettförsäljning.

- Vill man vara med på en hejdundrande fest är det bara att köpa en biljett, säger Ulf Bingsgård.

Andreas Mårtensson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons