OS i undervisning på Anderslövs skola

OS intresserar många av Trelleborgs kommuns invånare, unga som gamla. I Anderslövs skola tar man hjälp av Olympiska spelen för att bland annat utveckla elevernas allmänbildning.
Trelleborg • Publicerad 14 februari 2002
BILD: TOMAS NYBERG
BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

BILD: TOMAS NYBERG I exempelvis klass 1-2 vit och 1-2 blå tänds dagligen en fackla så länge tävlingarna i Salt Lake City pågår. Sedan går klasserna igenom vilka idrottsmän som har tagit medaljer sedan gårdagen. - Vi talar om vem som har vunnit vad. Det är ren allmänorientering. Ingen hade tänkt på att det inte finns så mycket snö i Australien och Afrika förut, men eftersom de inte vinner medaljer så fick vi leta efter en förklaring till det, säger Jeanette Johnsson, lärare. Klasserna är indelade i olika världsdelar. Medaljerna markeras på en världskarta med hjälp av paljetter i guld-, silver- och bronsfärg.

Tomas Nyberg tomas.nyberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.