Annons

Orsaken bakom villabranden fortfarande mysterium

I veckan försökte polisen utföra en teknisk undersökning vid villan i Källstorp som brann ned förra helgen. ”Det gick inte så bra,” säger polis Magnus Nilsson.
Källstorp • Publicerad 12 augusti 2019
Villan brann ner helt. Arkivbild.
Villan brann ner helt. Arkivbild.Foto: Ellen Norman

Det var under lördagseftermiddagen den 3 augusti som en villa precis i utkanten av Källstorp stod i lågor. Ingen var hemma när branden startade, men en förbipasserande larmade 112.

Räddningstjänsten tvingades snart att ta beslutet att låta huset brinna ner till grunden, eftersom det var helt övertänt.

Annons

I början av veckan inledde polisen en undersökning om mordbrand, eftersom brandorsaken inte var känd.

– Vi har rubricerat händelsen som mordbrand. Vi brukar i regel när det börjar att brinna, utgå från att branden är anlagd. Men i nuläget finns det ingen hotbild mot de som bodde där, sa Magnus Nilsson, förundersökningsledare hos polisen i Trelleborg, till TA då.

Nu har polisen varit på plats och försökt utföra en teknisk undersökning.

– Det gick inte så bra. Det är för utbrunnet för att man ska kunna säkra några spår alls, säger Magnus Nilsson.

Utredningen har inte lagts ned än, även om man inte hittat några spår eller kommit i kontakt med vittnen.

– Vi jobbar lite med några saker, bland annat försöker vi se om blixten slog ner någonstans i närheten. Men vi har ingen riktig idé på hur branden startade egentligen, säger Magnus Nilsson.

Sebastian MårtenssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons