Annons

Örongodis till lunch på Östra skolan

Konsert med storband. Det hör kanske inte till vanligheterna under skollunchen. I går bjöds eleverna på Östra skolan på örongodis hela förmiddagen.
Trelleborg • Publicerad 22 november 2005
Musikskolans elever öppnade sin lunchkonsert med en Beatleslåt. bild: claes NybergFoto: 
Musiken präglade hela tisdagsförmiddagen på Östra skolan. Förutom lunchkonserten fick eleverna lyssna på musik i alla möjliga stilar och genrer.Foto: 
Hot Spice Big Band med elever från Musikskolan i Trelleborg bjöd på lunchkonsert i Östra skolans matsal i går. – Musik är ett oslagbart fritidsintresse, säger Mattias Frisk, lärare i slagverk, piano och storband.Foto: 

Mattias Frisk, lärare i slagverk, piano och storband på musikskolan i Trelleborg, greppade micken vid den tillfälliga scenen i Östra skolans matsal: "Det är väl inte ofta som ni bjuds på lunchkonsert?. Här kommer Hot Spice Big Band!". Tonerna av av Beatles Can't buy me love flödade ut i salen. De som spelade var mellan, högstadie- och gymnasieelever från musikskolan.

Vanligtvis äter klasserna på Östra skolan för sig. Men i går, under musikdagen, satt alla, från sex år och upp till årskurs sex, samlade. Under morgonen har eleverna varit indelade i 27 grupper om ungefär åtta, tio elever, också där blandade åldrar. I grupperna har de fått lyssna till olika sorters musik [S] allt från Timbuktu till Grieg.

Annons

– Vi har lyssnat på grekisk, italiensk, dansk och amerikansk musik. Meningen är att alla ska umgås mer, stora och små, säger Philip Dajcman mellan tuggorna av kycklingen och klyftpotatisen.

Han går i sexan. Själv spelar han inget instrument men gillar att lyssna på rock.

– Speciellt ett band som heter Simple Plan, säger han.

Bredvid Philip Dajcman sitter ett år yngre Rebeka Simic.

– Jag gillar mest hip hop och rap, som 50-cent och Beyoncé. Jag sjunger själv också, både solo och i kör, säger hon.

Frida Lundahl, årskurs sex, och Felicia Nilsson, årskurs fyra, berättar att de har lyssnat på allt från klassiskt, rock och blues i sin grupp. – Om jag skulle spela något så skulle det vara trummor. Det verkar roligt med ett instrument man slår på, säger Frida Lundahl.

Felicia Nilsson har tidigare spelat fiol. Men slutade för ett tag sedan.

– Det blev tråkigt. Jag lärde mig aldrig någonting, säger hon.

Eva Nilsson, lärare i årskurs sex, berättar att skolan haft en vänskapsvecka för någon månad sedan.

Därifrån kommer tanken med de blandade grupperna. På så sätt ska barn i olika åldrar lära känna och ta hand om varandra, säger hon. Efter den här dagen får eleverna förhoppningsvis också upp intresset för musiken.

Annons

– Här på skolan finns inte så många som spelar något instrument. Musikdagen är en annorlunda upplevelse för barnen. Förhoppningsvis kan någon bli inspirerad, säger Eva Nilsson.

Jessica Bloem Pettersson

0410-54569

jessica.bloem.pettersson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons