Annons

Oroliga trelleborgare fick tycka till om väg

Invasion av svavelsyra, felplacering av hamnen och en krympande sandstrand. Synpunkterna på ringvägens effekter var många när allmänheten fick komma till tals på tisdagskvällen.
Trelleborg • Publicerad 2 december 2008
Ringvägen väckte starka känslor när Trelleborgs kommun i går höll informationsmöte för allmänheten. Drygt 60 personer lyssnade och kom sedan med frågor rörande både hamnen, miljön och vägens placering. Bild Tomas Nyberg.
Ringvägen väckte starka känslor när Trelleborgs kommun i går höll informationsmöte för allmänheten. Drygt 60 personer lyssnade och kom sedan med frågor rörande både hamnen, miljön och vägens placering. Bild Tomas Nyberg.Foto: 

Ringvägens existensberättigande och placering väcker heta känslor. Som TA tidigare berättat råder det stora meningsskiljaktigheter i frågan. När Trelleborgs kommun på tisdagen höll informationsmöte för allmänheten slöt drygt 60 personer upp. De stora huvudfrågorna rörde hamnen och miljön. Per Christensen från Mellanköpinge var en av de som frågade sig varför hamnutbyggnaden måste ske i östlig riktning.

- Jag får mitt hus rivet av den här vägen, varför kan man inte bygga ut mot väster, frågade Christensen.

Annons

Hamnens ordförande Jan Isaksson var tillsammans med kommunstyrelsens ordförande Ulf Bingsgård och stadsbyggnadschefen Stefan Ferm på plats för att besvara allmänhetens synpunkter.

- Mycket av det beror på att järnvägen ligger där den ligger. Det är svårt att flytta på den och då blir detta den mest optimala lösningen, svarade Jan Isaksson.

En annan hjärtefråga som kom upp var miljöaspekten. Ökad belastning på Östers luftmiljö var ett ämne som berörde. Liksom vägens bredd och konsekvenserna för de fastigheter som i dagens läge riskerar rivning. Stefan Ferm konstaterade att det är ofrånkomligt med stora konflikter i frågan om ringvägen. Han påpekade även att planeringen av vägen är långtifrån färdig. Synpunkter från allmänheten tas emot av kommunen fram tills den 6 januari 2009.

Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons