Annons

Oroliga trelleborgare får ringa gratis

Oroliga trelleborgare som har familj, släkt och vänner i Libanon får ringa gratis från arbetarekommunens expedition.
Trelleborg • Publicerad 17 juli 2006

Under gårdagen, från klockan 08 till 19, kunde oroliga trelleborgare ringa gratis till Libanon från arbetarkommunens expedition på Garvaregården.

Bakom initiativet att starta upp en gratis telefontjänst står socialdemokraterna i Trelleborg.

Annons

– De som har släkt eller bekanta i Libanon som vill ringa dit eller de som behöver annan praktiskt stöd ska få det. En tolk ska finnas på plats, säger Lisbeth Gisselqvist (s), chef för socialens ungdomsenhet.

Hon känner till åtminstone fyra trelleborgare som försöker att ta sig hem från Beirut: en ung kvinna, hennes syster, man och mamma.

– Jag pratade med henne tidigare medan bomber föll i bakgrunden. Det går inte att föreställa sig hur det är därnere, säger Lisbeth Gisselqvist.

Kommunen har inte planerat några särskilda krisåtgärder i samband med att människor återvänder från Libanon, enligt kommunalrådet Egil Ahl (s)

– Nej, vi har inte fått några formella uppmaningar från Utrikesdepartementet eller länsstyrelsen. Vi kommer att avvakta och se vad som händer de närmaste dagarna, säger han.

Telefontjänsten på arbetarekommunens expedition kommer att finnas kvar så länge det finns ett behov.

Den tolk som fanns på plats skulle under gårdagen försöka reda ut hur många trelleborgare som finns i landet.

Jessica Bloem Pettersson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons