Annons

Oroliga föräldrar kritiska till utredning om övergrepp

Föräldrar riktar nu skarp kritik åt Sandeplanskolans ledning. Det är hanteringen av det anmälda övergreppet som ifrågasätts.
Trelleborg • Publicerad 26 januari 2009

I fredags gick Vellinge kommun ut med information angående ett misstänkt sexuellt övergrepp mellan elever på Sandeplanskolan. I ett brev skrev de då att utredningen angående fallet var avslutad och att de uppgifter som framkommit i anmälan inte stämmer.

Föräldrar i den aktuella klassen är dock av en annan uppfattning. Till TA skriver de följande:

Annons

"Hur kan man bedöma att uppgifterna i anmälan inte stämmer när inte alla inblandade i händelsen, som ligger till grund för anmälan, blivit hörda?"

Skolans rektor Staffan Magnusson bemöter kritiken.

- Jag anser att vi har kunnat genomföra utredningen. Men framkommer det uppgifter som ger oss anledning att göra en ny utredning så gör vi det, säger Magnusson. När det gäller informationen och bemötandet från skolan är föräldrarna även här kritiska.

De säger sig känna oro och förtvivlan över att inte ha fått något stöd i den situation som uppkommit. Något som nu får dem att agera på eget bevåg.

"Föräldrar kommer att medverka under kommande skoldagar tills vi fått klarhet och känner oss trygga. Vi kommer gå vidare i processen med att söka klarhet i hur skolan har hanterat ärendet", skriver föräldrarna.

Enligt Staffan Magnusson kommer alla föräldrar och elever nu att erbjudas samtal med såväl honom som berörd personal.

- Samtliga kommer att kallas till samtal och en ny utredning ska utröna vilket eventuellt stödbehov som finns, säger han.

Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons