Oroade föräldrar vill ha säkrare lekplatser

Trasiga gungor, spikar som sticker upp, ogräs. Kritiken över hur kommunen sköter sina lekplatser fortsätter.
Trelleborg • Publicerad 11 augusti 2005

Boende i Skegrie skickat in en skrivelse till kommunen där man uppger att det inte går att vistas på två av lekplatserna i området eftersom de är i så dåligt skick. Johan och Lisa Dahl bor på Norrängen.

Förra helgen gick Johan Dahl till lekplatsen mellan Norrängen och Söderängen med sin 1, 5-årige son för att leka. Där blev dock besvikelsen stor.

– Lekplatsen var nästan helt övervuxen med ogräs och på en cykel i cykelkarusellen saknades det sittbräda så att den vassa ramen sticker fram, så har det varit i minst ett halvår, säger Johan Dahl. I stället gick Johan Dahl till lek-platsen mellan Norrängen och Västerängen. Men inte heller där ville Johan Dahl låta sin son leka eftersom lekplatsen var i ännu sämre skick än den förra.

– Lekplatsen var täckt med ogräs, gungorna trasiga och fulla med fågelspillning, vippbrädan sönder och sandlådan upprutten.

Johan Dahl menar att Skegrie är en expansiv by med många barnfamiljer som dagligen borde kunna besöka lekplatserna och ha roligt. Föräldrarna borde också kunna träffas och sitta ned och prata medan barnen leker.

Det är inte möjligt när lekplatserna är så illa skötta.

– I det nybyggda området finns det jättefina lekplatser, så ofta går vi dit i stället, men när man bara vill ut en kort stund så blir det för långt att gå, säger Lisa Dahl.

– Dessutom är den här lekplatsen den enda i hela Skegrie som har babygunga, säger Elisabeth Holmgren, som brukar gå till lekplatsen mellan Norrängen och Söderängen med sin dotter Lo, 15, månader. Både Elisabeth Holmgren och Lisa och Johan Dahl tycker att det hade varit bättre att slå ihop lek-platserna till en om det är för mycket jobb för kommunen att sköta båda.

– Det har ju även flyttat in många barnfamiljer i den gamla delen av Skegrie, ska man satsa på byn så ska man göra det i hela byn, inte bara i den nybyggda delen, säger Lisa Dahl.

Åsa Meierkord

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.