Annons

Oro och ilska bland boende

De boende på Fagerängen har också märkt av det ökande antalet bränder i östra delarna av stan. "Jag blir mer förbannad än orolig. Det är bara så onödigt och slöseri med pengar", säger Anette Olsson.
Trelleborg • Publicerad 4 maj 2009
Samir el-Homsi med sonen Amir, Anette Olsson, Edith Christensson och Brita Persson har alla reagerat på att det blivit fler bränder på Fagerängen och i stans östra delar. Foto: Malin Palm
Samir el-Homsi med sonen Amir, Anette Olsson, Edith Christensson och Brita Persson har alla reagerat på att det blivit fler bränder på Fagerängen och i stans östra delar. Foto: Malin PalmFoto: 

De boende på Fagerängen upplever att bränderna blivit fler sedan förra sommaren. Men många ser en ljusning sedan väktare börjat patrullera i området.

– Det hjälper, tycker Edith Christensson som bor på Fagerängen.

Annons

Anette Olsson som också bor på området tror precis som sina grannar att bränderna ofta orsakas av människor som inte bor på öster men kommer dit för att förstöra.

– Det är synd att man inte kommer på dem på bar gärning bara. Det är slöseri med pengar. De som gör det ska inte skylla på att det inte finns något annat att göra, för det finns det, säger Anette Olsson.

Hon har själv larmat räddningstjänsten några gånger när hon upptäckt bränder i området. Efter att det brunnit blir det ett samtalsämne. Ryktena går om vem som ligger bakom bränderna, men grannarna spekulerar i om man är rädd för att tipsa polisen.

- Kanske är folk rädda för att ange någon. Speciellt om det är en person man på något sätt har en relation till, funderar Anette Olsson.

Bränderna blir inte bara ett samtalsämne utan orsakar också mycket känslor.

– Jag har varit väldigt orolig, men nu känns det ju som att det börjar bli bättre, säger Brita Persson.

Anette Olsson är mer arg är orolig.

– Eftersom bränderna hittills bara drabbat materiella saker och inte människor tror jag att folk blir mest arga och mindre rädda, förklarar hon.

Samir el-Homsi vill dock inte att området ska pekas ut som ett katastrofområde.

– Förutom det här är det lugnt här. Vi har alltid tyckt att det händer mer grejer inne i stan än här ute, säger han.

Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons