Annons

Oro för trafiken i Västra Tommarp

En mamma som bor i Västra Tommarp kräver 30-gräns och vägbulor i byn, om byn ska byggas ut med fler småhus.
Trelleborg • Publicerad 17 november 2005

Det är i samband med att kommunen arbetar fram en ny detaljplan som ska ge utrymme för en utbyggnad med 10 till 20 nya villor som mamman nu hör av sig till byggnadsnämnden.

Det nya området är planerat att ligga mellan Sydgrävs anläggning och väg 635 genom byn.

Annons

Mamman skriver i sitt brev att trafiken på väg 635 kommer att öka. Hon påpekar att en trafikolycka på vägen resulterat i att en bil hamnade inne i familjens staket.

"Tänk om jag gått där med barnvagnen" skriver hon.

Förutom 30-gräns och vägbulor vill mamman även ha ett övergångsställe över väg 635. Hon påpekar även behovet av en gång- och cykelväg in till Trelleborg från Tommarp. Det är bara två kilometer, men mamman frågar sig vem som vågar gå den sträckan på en 70-väg utan vägren.

Hon skriver även att vägen från Sydgräv är i dåligt skick och ger upphov till onödigt buller.

Även Vägverket skriver till byggnadsnämnden med anledning av planerna för byn .

Vägverket menar i sitt brev bland annat att ett säkert och gent system av gång- och cykelvägar måste anläggas, så att barnen på ett säkert sätt kan ta sig till skolbussen.

Vägverket menar också att anslutningsvägen från den nya området måste förbättras och att anslutningen bör flyttas antingen söderut eller så att den hamnar mitt emot vägen till Hammarlöv.

Den förskjutning som finns i dag kan inte accepteras när trafiken intensifieras vid en utbyggnad anser Vägverket.

Både mamman och Vägverket menar också att det måste belysas hur Sydgrävs verksamhet påverkar de planerade bostäderna. Mamman menar i sitt brev att verksamheten bör flyttas när bostäderna byggs ut.

Västra Tommarp har redan vuxit med ny bebyggelse på senare tid och enligt planerna ska det alltså bli ytterligare 10 till 20 nya småhus i byn.

Annons

I förslaget till planprogram för området förutsätts att verksamheten i söder ska vara kvar. Det kan påverka hur många småhus som ska byggas på området.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons