Annons

Oro för olyckor på gångstigen

Ett flertal boende i Gislövs läge och Gislövs strandmark är oroliga för att en allvarlig olycka ska inträffa på gångstigen som går från Dalabadet längs med havet till Gislövs läge och vidare till Simremarken och Böste.
Trelleborg • Publicerad 27 juni 2005

Antalet ridhästar och eu-moppar har ökat kraftigt på stigen som på sina ställen är väldigt smal, så vid ett möte så finns det stor risk att man krockar, säger Gert Magnusson som är boende i området.

Enligt Gert Magnusson bor det väldigt många barnfamiljer och äldre i området som tidigare gärna använde sig av strövstigen, men på grund av alla ridhästar och mopeder har tillgängligheten till stigen blivit sämre.

Annons

– Det ökade antalet ridhästar och mopeder har förstört det tunna jordunderlaget på stigen, från början växte där gräs, nu är det fullt med sandgropar, säger Gert Magnusson.

Därför är det nästan omöjligt för barnvagnar och personer som använder sig av rullator att ta sig fram på stigen. I en skrivelse till kommunen kräver de boende att häst- och mopedtrafiken stoppas på stigen. Men eftersom området mellan bebyggelse och strand är ganska stort så menar de boende att det även borde finnas plats för en ridväg.

– Det måste bara skyltas ordentligt så att det tydligt framgår att man inte får rida på själva gångstigen, säger Gert Magnusson.

När det gäller mopederna så är det olagligt att köra på gångstigar.

– Det måste också skyltas ordentligt, säger Gert Magnusson.

De boende vill också att kommunen ser till att underlaget på stigen återställs och att man röjer bland nyponbuskarna och vassen som brett ut sig vid stigen under de senaste åren.

Åsa Meierkord
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons