Annons

Oro efter besked om försäljning

Oron spirar på Sockenvägen. Trelleborgshems beslut att försöka sälja fastigheten Åldermannen 2, där det bland annat finns 57 lägenheter, gör att hyresgästerna funderar över framtiden.
Trelleborg • Publicerad 15 oktober 2014
Paul och Sarah Hansmar trivs bra på Sockenvägen, men gillar inte Trelleborgshems planer på att sälja.
Paul och Sarah Hansmar trivs bra på Sockenvägen, men gillar inte Trelleborgshems planer på att sälja.Foto: Foto: Tom Wall

– Folk pratar jättemycket om detta. Det är klart att det finns en oro, absolut, säger en anonym kvinna innan hon skyndar vidare under sitt paraply.

Det är en grå och regnig dag på Sockenvägen och inte många hyresgäster är ute. De som TA träffar säger att försäljningen är det stora samtalsämnet i området just nu, och att många är oroliga.

Annons

– Jag tycker det är för jävligt. Trelleborgshem har inte ens råd att renovera det de har, varför ska de bygga en massa nytt? säger Paul Hansmar som bor på första våningen i ett av husen.

Trots synpunkter på hyresvärden tycker Paul Hansmar att Sockenvägen är det bästa området i Trelleborg. Det är lugnt och bra för barn. Men han är orolig för hur det ska bli med en ny hyresvärd.

– De kommer säkert att höja hyran, och då kommer många att tvingas flytta härifrån, säger han.

Som TA berättade i lördags vill Trelleborgshem sälja fastigheten för att få loss kapital till sina planerade nybyggen. Fastigheten är värderad till 70 miljoner kronor. Men Trelleborgshems ordförande Olle Zinn (M) tycker inte att hyresgästerna behöver vara oroliga.

– Egentligen tror jag inte att det påverkar dem alls, de fortsätter att vara hyresgäster hos en ny ägare och hyrorna är ju redan satta. De renoveringar som ska göras med stambyten och annat är normalt underhåll, det får man inte höja hyrorna för, säger Olle Zinn som menar att Trelleborgshem kommer att se till så att det blir en seriös köpare av fastigheten.

– Självklart, det är inga rufflare som kommer in, säger Olle Zinn.

På Hyresgästföreningen i Trelleborg har man blivit informerad om planerna, men inte tillfrågad. Föreningens ordförande Hans Everdahl menar att man ännu inte har tagit ställning i frågan.

– Vi avvaktar tills ett beslut tas i kommunfullmäktige, säger han.

Lisa Kron
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons