Annons

Organisationer i Anderslöv vill ha inomhusbassäng

Anderslöv-Grönbys Röda kors-krets, Anderslövs LRF-avdelning och PRO Anderslöv föreslår att pengarna som donerats till ett bad i Anderslöv ska användas till en 15 meters inomhusbassäng.
Trelleborg • Publicerad 7 mars 2010

ANDERSLÖV. I ett brev till kommunstyrelsen skriver de tre Anderslövsföreningarna att de helst vill se en 15 meters inomhusbassäng på orten. Deras förslag är att bassängen ska få olika djup så att den kan användas till rehabilitering, friskvård och att små barn kan lära sig vattenvana och att simma.

"Detta kommer att bli en stor miljöbesparing eftersom det är många som slipper köra bil eller buss in till Trelleborg eller sommartid till Svedala" skriver föreningarna.

Annons

Mats-Åke Svensson (KD), ordförande i fritidsnämnden, är skeptisk till förslaget.

– 15 meter är ju en väldigt liten bassäng, säger han.

Mats-Åke Svensson säger att han ska träffa Anderslövs byalag i slutet av mars för att diskutera badfrågan.

– Jag vill inte låsa upp mig för någon lösning ännu. Vi måste ta en ordentlig diskussion med Anderslövsborna innan vi fattar något beslut, säger han.

Samtidigt menar Mats-Åke Svensson dock att det mesta talar för att pengarna kommer att användas till en 25 meters utomhusbassäng.

– Det är huvudspåret ännu så länge, säger han.

Den springande punkten för att komma till skott med ett bad i Anderslöv är inte själva investeringen utan driften.

– Vi måste hitta något sätt att lösa det, genom arrende eller med föreningsdrift, menar Mats-Åke Svensson.

Gunilla Lindberg
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons