Annons

Oredigt om val i nya nämnderna

Enligt Bert Ekstrand (fp) har en rad oklarheter uppstått om valen till de så kallade beredningsutskotten i de nya nämnderna i kommunen efter årsskiftet. Bert Ekstrand skriver nu till kommundirektören Rutger Persson och kräver att nämnderna informeras om hur valen ska ske.
Trelleborg • Publicerad 16 januari 2003

Bakgrunden är att posten som andre vice ordförande togs bort i den nya nämndsorganisationen. Alla ordförande- och vice ordförandeposter fördelas på s och m utom vice ordförande i fastighetsnämnden som representerar c. För att ge insyn även till andra partier beslöts att varje nämnd ska utse en representant från spi, kd eller fp till ett så kallat beredningsutskott som förbereder nämndsmötena. Kd, spi och fp har också sinsemellan kommit överens om fördelningen av platserna i de olika nämnderna. - Innebörden i överenskommelsen och kommunfullmäktiges beslut tycks dock på vissa håll inte helt glasklar, skriver Bert Ekstrand i sitt brev. Som exempel nämner han att miljönämnden inte utsett någon representant på sitt första möte för året och att det i fastighetsnämnden fördes fram även en moderat kandidat till beredningsutskottet förutom Klas Regland (fp). I fastighetsnämnden bordlades ärendet till nästa sammanträde. Bert Ekstrand kritiserar även att en del nämnder i sin årsplanering tagit upp flera varianter på förberedande möten. - Vi och övriga oppositionspartier är också tacksamma för besked från nämnderna om ärendeberedningen ska göras av mer än en politisk grupp det vill säga beredningsutskottet, skriver Ekstrand i sitt brev till kommundirektören.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons